Skip to main content

Over Bands & Acts

Bands & Acts is een artiesten bureau, gespecialiseerd in tribute bands met daarnaast een zeer groot assortiment speciaal geselecteerde bands en acts uit vele genres, deejay's en andere artiesten, waar de bemiddeling tussen klant en artiest tot in de puntjes wordt geregeld. Zoekt u een artiestenbureau met een personal touch? Bij Bands & Acts bent u aan het juiste adres.

Waarom kiezen voor Bands & Acts?

SPECIALISATIE OP HET GEBIED VAN TRIBUTE BANDS

Op deze website vindt u een aantal van de meest aansprekende top tribute bands van dit moment. Deze tributes zijn zorgvuldig geselecteerd op muzikale performance, stage look en geloofwaardigheid en brengen het publiek op overtuigende wijze terug naar de gloriedagen van de favoriete artiest of band.

BREED ASSORTIMENT

Bands & Acts is een online artiestenbureau met een zeer breed aanbod live muziek en entertainment uit vele genres. Elke gelegenheid vraagt om z'n eigen specifieke invulling wat betreft muziek of andersoortig entertainment en elke organisator heeft weer andere ideeën en wensen op dat gebied. Bands & Acts kan, met haar in de loop der jaren opgebouwde bestand en netwerk, aan bijna elke vraag op dit gebied voldoen.

OVERZICHTELIJKE INFORMATIE IN TEKST, BEELD EN GELUID

Via onze zoekfunctie met filtersysteem kunt u eenvoudig en snel zelf een selectie laten maken van de voor u interessante bands. Kies bijv. een of meerdere genres die u aanspreken en/of vink een gelegenheid aan. U ziet dan een overzicht van bands en acts die wellicht interessant voor u zijn. Alle artiestenpagina's bevatten uitgebreide informatie over desbetreffende band of act. Bekijk ook vooral de video's voor een goed sfeerbeeld van de band. Wilt u liever persoonlijk advies bij het kiezen van een band? Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren u graag!

KWALITEITSGARANTIE

Bands & Acts geeft als bureau een garantie voor de kwaliteit van de aangeboden bands/artiesten. Alle acts waar het bureau mee samenwerkt zijn geselecteerd op muzikaliteit, presentatie, professionaliteit, flexibiliteit, en op specifieke kwaliteiten die voor bepaalde genres onontbeerlijk zijn. Met andere woorden; u loopt geen risico dat u een tegenvaller in huis haalt. Indien gewenst, kunnen we referenties aanleveren die we hebben ontvangen n.a.v. een bij Bands & Acts geboekt optreden.

DESKUNDIG ADVIES

De medewerkers van Bands & Acts zijn zeer ervaren in het geven van advies op het gebied van live muziek of entertainment. Ze kunnen u helpen bij het maken van een juiste keus voor uw gelegenheid. Het team is gewend goed te luisteren en denkt mee, vanuit de kennis van alle specifieke kwaliteiten van elke band of act om zo tot de perfecte invulling van de wensen van de opdrachtgever te komen.

GEEN PRIJSVERSCHIL T.O.V. RECHTSTREEKS GEBOEKT

De prijzen van Bands & Acts zijn gelijk aan de prijzen van rechtstreeks geboekte artiesten. Dit kan omdat de aangesloten bands/acts ten opzichte van Bands & Acts een bureaukorting hanteren. Natuurlijk maakt u wel gebruik van de extra voordelen die het boeken via een bureau biedt.

CORRECTE AFHANDELING VAN HET BOEKINGSTRAJECT

Voor veel mensen is het niet een dagelijkse bezigheid om een artiest of band te boeken. Wat is de procedure? Waar moet rekening mee worden gehouden? Hoe ga je te werk? Bands & Acts hanteert hierbij een logische werkwijze waarbij uiteindelijk duidelijke afspraken worden gemaakt met de opdrachtgever en de artiest, zodat mogelijke misverstanden tot een minimum worden beperkt. Bands & Acts werkt hierbij volgens de richtlijnen van de VECTA (Vereniging voor Evenementen, Concerten en Theater Activiteiten) en de Nederlandse Toonkunstenaarsbond. Heeft u vragen over het boekingstraject, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

ZEKERHEID BIJ ONVERWACHTE SITUATIES

Optreden is mensenwerk. Dat betekent dat er onverwachte situaties kunnen ontstaan waarbij de artiest/band om bepaalde, zeer dringende redenen niet in staat is om het optreden uit te voeren. Dit kan zijn bij ziekte of ernstige privé-situaties. Met alle bij het bureau aangesloten bands en acts is er de afspraak dat men het bureau zo spoedig mogelijk op de hoogte stelt, mocht iets dergelijks het geval zijn. Het bureau legt zich vervolgens een inspanningsverplichting op om een zo gelijkwaardig mogelijk alternatief te vinden voor de oorspronkelijk geboekte artiest of band.
Wanneer dit niet lukt vanuit het eigen bestand, dan kan het netwerk van collega's hierbij worden aangesproken. De onderste steen wordt bovengehaald want 'the show must go on!' Ter geruststelling, optreden is niet alleen mensenwerk maar vooral artiestenwerk. Artiesten houden nu eenmaal erg van optreden en zullen ook daadwerkelijk alleen in het aller-uiterste geval het bijltje erbij neergooien.

HART VOOR ARTIEST EN OPDRACHTGEVER

Bands & Acts wordt gerund door een klein team mensen die veel affiniteit hebben met muziek en entertainment. De medewerkers betreden zelf regelmatig het podium en bezoeken daarnaast graag optredens van andere artiesten. Het zijn dus ervaringsdeskundigen. Vanuit deze ervaring zijn ze bekend met de ins en outs van een optreden, gezien vanuit de optiek van de artiest, maar ook vanuit die van publiek en organisator. Men heeft oog voor de specifieke belangen, wensen en gevoeligheden van de partijen en zorgt ervoor dat de zaken voor alle partijen goed geregeld zijn.
Daarom kan Bands & Acts dan ook met recht een bemiddelingsbureau genoemd worden dat er alles aan zal doen om achteraf tevreden maar liever nog enthousiaste reacties te krijgen van publiek, artiest en opdrachtgever. Publiek blij, artiest blij, opdrachtgever blij; Bands & Acts blij!

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Yntze Heida. Ik ben zakelijk leider van artiesten-/boekingsbureau Bands & Acts. In 2002 ben ik gestart met dit bureau.

LIEFDE VOOR MUZIEK

Als kind van de zestigerjaren is mijn liefde voor muziek ontstaan tijdens de hoogtijdagen van The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who, Small Faces en al die andere prachtbandjes uit die tijd. Ik heb nog steeds een zwak voor sixties muziek, maar mijn huidige muzieksmaak is zeer breed. Ik bezoek graag live concerten en ben o.a. elk jaar drie dagen lang te vinden op het North Sea Jazz festival. Ook het theaterfestival Noorderzon dat zich min of meer afspeelt in mijn achtertuin, vind ik elk jaar weer een fantastische belevenis.

ERVARINGSDESKUNDIGE

Zelf ben ik vanaf mijn 15e levensjaar tot op de dag van vandaag praktiserend muzikant. Live optreden voor een publiek vind ik één van de leukste dingen die er zijn. In de loop der jaren ben ik hierdoor wat je noemt een ervaringsdeskundige geworden. Ik ben bekend geraakt met alles wat er zoal komt kijken bij een live optreden. Zowel van de kant van de organisator als van de kant van de artiest.

KUNSTACADEMIE

Na de middelbare school studeerde ik aan de kunstacademie in Groningen. Ik deed er achtereenvolgens de leraaropleiding Tekenen en de leraaropleiding Handvaardigheid. Na de kunstacademie werkte ik een tijd bij gitaar-customiser Anno Galama in waar ik zelfs werd losgelaten op zeldzame gitaren van Jan Akkerman.

DOCENT COMMERCIËLE PRESENTATIE

Om een iets comfortabeler leven te kunnen leiden besloot ik een baan aan te nemen als docent Commerciële Presentatie (reclametekenen en etaleren) aan een school voor detailhandel in Leeuwarden. In die periode maakte ik kennis met het vormgeven via computerprogramma’s en ik begon de mogelijkheden van het internet te ontdekken. Na een jarenlange carrière als docent besloot ik als persoon die graag z’n eigen plan trekt, een eigen bedrijf te starten: online artiestenbureau Bands & Acts.

ALLES IN ÉÉN

Bij dit werk vallen een aantal zaken op een mooie manier samen: mijn liefde voor muziek en theater, mijn ervaringen als praktiserend muzikant, mijn vaardigheden op het gebied van (computer)vormgeving en tekstschrijven, mijn kennis van commerciële presentatie & promotie en het feit dat ik graag mijn eigen lijnen uitzet.

DE PERFECTE MATCH

Mijn grootste uitdaging is om een perfecte match tussen opdrachtgever en artiest te vinden: een viervoudige win/win situatie waar publiek, organisator, artiest en als gevolg daarvan Bands & Acts na afloop tevreden op terugkijken.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.