.

THE RATBAND

classic rock: vocals/guitar - bass/vocals - sologuitar - drums


De Ratband bestaat uit 4 doorgewinterde profmuzikanten die vonden dat het tijd werd om het classic-rock repertoire nog eens écht retestrak neer te zetten. Luister hun demo en ervaar wat ze daar mee bedoelen. We maken er verder geen woorden aan vuil. Kijk alleen nog ff naar de CV van deze mannen!The Ratband bestaat uit:Auke Busman, vocals en gitaar. Speelde o.a. in Missing Link, Groev, Buzman’s Holiday en de laatste editie van Twarris. En natuurlijk was hij de zanger van het mooie project “Leonard Cohen op z’n Fries”.

Johan Hofman, bas en vocals. Speelde in de Jazzpolitie, Link, Toontje Lager en deed een project met Bert Heerink. Met Siep v.d. Ploeg van De Kast speelde hij in Spanner.

Rik Meijer, sologitaar. Deed optredens met o.a. Herman Brood, Huub van der Lubbe, Bert Heerink, Harry Muskee, Rob Hoeke en Tineke Schoemaker. Hij speelde in A.A. en de Docors en zat in de band van de musical “Alleen op de wereld”. Hij maakte samen met gitarist Erwin Java de CD “Tracks of the Past” waaraan o.a. werd meegewerkt door Harry Muskee, Herman Brood, Tineke Schoemaker én Alvin Lee van Ten Years After. En last but not least speelde hij met Ratband drummer Boy Brostowski in de beruchte Jan Giro Gang

Boy Brostowski, drums. Stond aan de wieg van de Golden Earring, speelde in de jaren ’60 met de Crazy Rockers, tourde door Duitsland en kwam in 1970 bij The Buffoons. Hij speelde eind jaren 70 bij de Friese bands Road en de Jan Giro Gang en in z’n eigen band Dr. Boy.
Hij deed mee op vele sessies van o.a. Jan Akkerman, Kaz Lux, Bertus Borgers en Hans Dulfer op de CD. Tracks of the Past.

Say no more, just listen!

 
 
Informatie aanvragen over deze band