.

THE LOUNGE PROJECTDe impact van een live band, gespeeld door één man. Live geproduceerde loungemuziek in de breedste zin van het woord: chill out, funk, jazz, disco, latin, alles uit een indrukwekkende batterij toetsen, alles live geproduceerd.


Christoph Völcker voltooide zijn opleiding aan het conservatorium in Hilversum. Naast zijn solo project De Piano, een programma waarin hij van klassiek tot het meest recente Top 40-materiaal speelt op een echte of imitatie vleugel, lanceert Völcker the Lounge Project. Daarin is de akoestische piano vervangen door een imposant toetseneiland waarin de meest moderne samplers, drumcomputers, sequencers, synthesizers en expanders worden gebruikt. Drumloops, bassamples, gesamplede blaasintrumenten en gesamplede vokalen worden aangevuld met live gespeelde toesten. Alles wordt live op het podium geproduceerd, er lopen geen cd’s of minidiscs mee.


In the Lounge Project speelt Völcker allerlei stijlen. De sfeer wordt aangepast aan de gelegenheid, er kan gedanst worden, maar ook rustig geluisterd. De meest moderne stijlen in de popmuziek kunnen worden gespeeld, maar er wordt rekening gehouden met verwachting en stijl van het publiek. Het accent ligt op rustige elementen, vandaar de naam lounge.


Christoph Völcker heeft inmiddels zijn sporen in de muziek royaal verdiend. Hij speelde op het podium met André Hazes (onder andere in de Amsterdam Arena), John Miles, the Three Degrees, Anita Meijer, Willeke Alberti en vele anderen. Met zijn groep Hollywood Boulevard begeleidde hij het tv-programma Het Swingpaleis van Manuela Kemp. 
demo THE LOUNGE PROJECTvideo THE LOUNGE PROJECT (eerst audioplayer stoppen)


Informatie aanvragen over deze band