.

RODINA


Russische folklore: zang, accordeon, gitaar, balalaika en percussie

 

Rodina is het Russische woord voor vaderland.De geboorteplaats van de leden van het ensemble is de stad Woronjesch aan de rivier de Don. Door de honderden jaren lange traditie van Don Kozakken overleveringen in deze streek zijn de Don Kozakken liederen ontstaan. De leden combineren hun diverse zangstemmen met de de poëtische teksten van de Volksmuziek, de echte ongekunstelde volksmelodieën, temperamentvolle dansmuziek en de muziek van Victor Sorokin. Het ensemble heeft hiermee al vele harten veroverd van toeschouwers in diverse Europese landen, in Amerika, Azië en die van de gasten van het schip MSEuropa.


De drie vaste muzikanten zijn Valentia Kabaewa, Victor Sorokin en Igor Kuzmin. Drie professionele muzikanten van topniveau. De groep kan worden uitgebreid naar 5 tot 10 muzikanten en dansers. In klederdracht brengen zij prachtige Russische folklore, de Don Kozakken liederen begeleid op accordeon, gitaar, balalaika en percussie.

Het enorme talent van de muzikanten, hun liefde voor hun vaderland Rusland, de heimwee, dat alles komt tot uiting in hun muziek, zang en dans en maakt hun concert zo enorm bijzonder, afwisselend en mooi.

 

 

 

 

Valentina Kabaewa

Valentina Kabaewa is de zangeres van Rodina. Zonder haar is Rodina ondenkbaar. Met haar prachtige stem, haar zo mooi gezongen liederen en haar dans, is het Valentina die Rodina een bijzonder karakter geeft. Zang en dans hebben altijd al haar interesse gehad.
In Moskou was zij eerste soliste bij een beroemd staatskoor. Naast zangeres in Rodina is Valentina ook zanglerares.

 

 


demo RODINA

 

 


RODINA live (eerst de player hierboven stoppen)

 

 

Zeilen met RODINA op de Averechts

Rodina treedt ook graag op tijdens een zeiltocht op het zeilschip de Averechts!
Dat maakt hun concert wel heel bijzonder.
Stelt u zich voor...... een heerlijke zeiltocht met uw gezelschap tot 50 personen, genietend van de elementen der natuur, en de Don Kozakken baladen van Rodina!

 Informatie aanvragen over deze band