.

RAPALJE


Ierse muziek - middeleeuwse volksmuziek: 4 muzikanten. Viool - fluit - gitouki - harmonica - bodhran - theekist-bas - bagpipes

Dieb, William, Maceál en David zijn de stoere mannen van Rapalje.

Ze dragen ruige kilts, beenbandages, mouwloze shirts, tatoeages, lang haar en wilde baarden. Ze zingen en spelen traditionele Ierse, Schotse en soms Nederlandse folk op geheel eigen onnavolgbare wijze.

 

 

Op muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, gitouki, trekharmonica, mondharmonica, bodhrán, highland pipes, border pipes en theekistbas weet het viertal, regelmatig bijgestaan door wervelende Ierse dancers, het publiek swingend en stampend op te zwepen. De verscheidenheid aan muziekinstrumenten, het afwisselende repertoire, de vaak 3 stemmig gezongen liederen en de spectaculaire presentatie maken een optreden van Rapalje tot een meeslepende act, waarbij niemand ongevoelig kan blijven voor de onstuimige charme en overtuigingskracht.

 

 

Rapalje is één van de meest gevraagde acts binnen het genre en heeft door heel Europa op alle grote Middeleeuwse en Keltische festivals gestaan. Daarnaast wordt jaarlijks een groot aantal theaters aangedaan en ook tijdens allerlei andere evenementen is de band regelmatig te bewonderen. De grote schare enthousiaste fans groeit jaar in jaar uit en de band krijgt tegenwoordig concertaanvragen van over de gehele wereld.

 

 Informatie aanvragen over deze band