.

LEX KOOPMAN


Alternatieve countrypop: zang/gitaar - gitaar/zang - drums/zang - zang - contrabas

Cowjazz of alternatieve countrypop noemt zanger/gitarist/songwriter Lex Koopman de muziek die hij samen met The Stumbleweeds maakt. Lex beschikt over een doorleefde stem die zich, waar het kan een overslagje niet zal ontzeggen. Als gitarist beheerst hij een keur aan stijlen.

Het grotendeels zelfgeschreven repertoire bevat veel verschillende sferen en emoties. Het is humoresk, energiek, soms grof, soms weemoedig, 'moody' of vrolijk. De songs houden stuk voor stuk het midden tussen humor en drama, ernst en ironie en dat maakt ze op een raadselachtige manier zo aantrekkelijk. Dit alles is te beluisteren op twee fantastische CD's: 'Stumbling Blocks' en 'Plasic Jesus'. Juweeltjes die zeker niet alleen binnen de countryscene zeer gewaardeerd worden.

"The Stumbleweeds", Lex' huidige band heeft een uniek meerstemmig zanggeluid. Kenmerkend zijn de altijd fraaie melodiƫn en harmoniƫn die zangeres Bonny Boonstra, gitarist/zanger Harry Zandstra (Social Security, The Happy Tunes), drummer/zanger Kees Alkema (ooit Phoney & the Hardcore) en contrabassist Jacques Roorda samen met Lex Koopman neerzetten.demo LEX KOOPMAN & THE STUMBLEWEEDS


Informatie aanvragen over deze band