.

HERBIE AND THE GUITARGUY

Oldstyle blues, ragtime and swing: zang/monharmonica - gitaar/percussie

 

Harbert Grezel (Herbie) en Henk de Ruiter ontmoetten elkaar een aantal jaren geleden op een Bluesfestival dat Henk organiseerde. Het contact is daarna altijd gebleven en in de zomer van 2011 resulteerde dit in een afspraak om samen eens wat te spelen.  Zo gezegd zo gedaan! Gitaar ingeplugd, mondharmonica in de aanslag en spelen maar! Na de eerste paar nummers werd al gauw duidelijk dat de "klik" er was! De gezamenlijke liefde voor The Blues, Ragtime en Swing gaf binnen no-time ruim voldoende materiaal voor een prachtige set nummers. Na een paar keer gerepeteerd te hebben werd besloten om Herbie and the Guitarguy op te richten.

 

 

Oktober 2011 stonden de eerste optredens gepland, de reacties van het publiek waren lovend en men was erg onder de indruk dat een duo zo'n groove kon neerzetten! Daarbij genomen de authentieke benadering van de Blues, het enthousiastme en entertainment van beide heren bleek dit een uitstekende aanvulling te zijn op de nederlandse bluesscene.

Herbie and the Guitarguy zijn inmiddels een veel gevraagd duo geworden dat een prachtig avondvullend bluesprogramma verzorgen kan. Geschikt voor huiskamerconcert en kroeg t/m groot festival.

Herbie and the Guitarguy kunnen eventueel ook met bassist en drummer als complete band geboekt worden.

 Informatie aanvragen over deze band