.

HAPPY TUNES


sixties tribute band: zang/gitaar - gitaar/zang - bas - gitaar, zang, keyboard - drums/zang - keyboards/gitaar/zang

 

Hee, staat er een plaat op of speelt die band echt?’ - deze kreet hoor je vaak bij een optreden van the Happy Tunes, volgens muziekkrant Oor een ‘coverband met een grote C’. De band heeft in de afgelopen jaren een ijzersterke reputatie opgebouwd. Voor diegenen die the Happy Tunes niet kennen volgt hier een beschrijving: een podium vol weird uitgedoste neo-hippies die op volle kracht hun vaak psychedelisch getinte, favoriete songs uit de jaren zestig de zaal in slingeren.

 

De setlijst van the Happy Tunes verandert regelmatig – maar de kans is groot dat er in ieder geval wat Beatles-songs voorbijkomen en Space Oddity van David Bowie (een van de favorieten van de band èn van het publiek).
Vermeldenswaard is de voorliefde van the Happy Tunes voor het opwindende werk van the Who: klassiekers als Happy Jack, Substitute en Pictures Of Lily sier(d)en de setlist – recentelijk werd I’m a Boy aan het repertoire toegevoegd. De ultieme protestsong Eve of Destruction van Barry McGuire heeft (helaas) nog niets aan actualiteit verloren, maar daar staat het ietwat vrolijker werk van The Monkees, Manfred Mann, The Turtles en The Small Faces tegenover.

 

 

Rainbow Chaser van Nirvana (de originele sixties band wel te verstaan), wordt vermoedelijk door weinig andere bands gespeeld – evenals de theatrale millionsellers MacArthur Park van Richard Harris en Eloise van Barry Ryan. En al naar gelang de stemming van de band completeren songs van o.m. the Rolling Stones, Cat Stevens, the Byrds en the Move de set.

 

 


demo HAPPY TUNES

 

 

 Repertoire van deze band/act bekijkenInformatie aanvragen over deze band