.

GABRIELA FRITSCHOVÁ

Franse chansons: zang - piano

De mooie Gabriela Fritschová is een telg uit een voornaam Praags geslacht, in de verte gelieerd aan de Oostenrijkse Keizerlijke familie. Met haar in Moskou opgeleide pianist Alexandr Khristianov reist zij de wereld rond met haar tour de chant waarin zij het mooiste vertolkt dat ooit door alle groten van het Franse Chanson voor het voetlicht is gebracht.

Gabriela brengt op sfeervolle wijze een repertoire dat bestaat uit chansons bekend van Edith Piaf, Charles Aznavour, Jacques Brel, Serge Lama, Gilbert Bécaud en vele anderen.

 

 

Gabriela Fritschová studeerde zang aan het Praags conservatorium. Ze schitterde in theaters in Tsjechische versies van musicals als Hello Dolly, Evita en Galileo. Ze werkte daarnaast samen met o.a. het swing orkest van Karl Vlach, het Hot Gypsy Jazz combo van Petr Korman, The Old Prague Cabaret, a capella vocalgroup Kvintet No.5 en ze reist, last but notleast, door heel Europa met de Abba tribute band ABBA.CZ, waarin zij impersonator van Anni-Frid Lyngstad is.

 

Alexandr Khristianov studeerde piano aan de Academy of Music van Moscow. Hij is winnaar van Russische componisten wedstrijden en nam deel aan diverse internationale competities op dit gebied. Hij componeert muziek voor TV projecten, speelt in een aantal jazzorkesten, is lid van de Norah band en ook hij speelt mee in ABBA.CZ, waar hij de rol van Benny Andersson op zich neemt.

 

 

Gabriela en Alexandr brengen standaard een show van 2 x 40 minuten maar een andere tijsindeling behoort tot de mogelijkheden. Er dient een goed gestemde vleugel of piano en een zanginstallatie op de locatie aanwezig te zijn. Tegen meerprijs kan er, indien nodig, door het duo zelf een kleine installatie en een digitale piano meegenomen worden.

 Repertoire van deze band/act bekijkenInformatie aanvragen over deze band